Choose your color scheme:
The Vette Barn - A Community for Corvette Lovers  
 
Go Back   The Vette Barn - A Community for Corvette Lovers > C4 Corvette > C4 Open Discussion

C4 Open Discussion General and technical C4 Corvette discussion - ownership, maintenance, repairs, modifications, tuning

User Tag List

Reply
 
Share LinkBack Thread Tools
Old 06-13-2017, 06:50pm   #1 (permalink)
Vette Barn nOOb
Points: 1,629, Level: 24
Activity: 3.2%
 
quadracerx's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Gameroom Barn Bucks: $655
Default Check Engine Light still on...

So I had a check engine light on after I fixed the blown head gaskets... After some advice here and research online...

It lead me to replace the O2 Sensor and Coolant Temp Sensor.... The replacement Coolant sensor I received was a single wire like the factory one except it had a spade connector instead of a round one? I sliced a traditional female spade connector onto the wire...

CHECK ENGINE LIGHT STILL ON... except the car runs for a few seconds before it turns on?

Anybody got any ideas?

Thanks for your help..

Steve
quadracerx is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2017, 03:05pm   #2 (permalink)
Barn Stall Owner #49
Points: 14,261, Level: 82
Activity: 28.4%
 
SQUIRMIN VERMIN 84's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: People's Kollektive of Seattle
Posts: 15,652
Thanks: 11,565
Thanked 2,917 Times in 1,561 Posts
Gameroom Barn Bucks: $1021639
Default

Check engine light means it has thrown out a code or two, have you checked for any?
SQUIRMIN VERMIN 84 is online now   Reply With Quote
Old 06-14-2017, 03:38pm   #3 (permalink)
Vette Barn nOOb
Points: 1,629, Level: 24
Activity: 3.2%
 
quadracerx's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Gameroom Barn Bucks: $655
Default

I originally scanned it with an old MT2500 Code Scanner and it showed "Coolant Temp Sensor" was out... So I replaced both the Coolant Temp Sensor and the O2 Sensor...

It showed the check engine light on, only this time the car runs a few seconds before it comes on... Where before it was on right away as soon as you started it...

So I re-scanned it again with the Snap On MT2500 and it showed no codes this time?

I also unscrewed the Gas Cap thinking that might be it... Still Engine Check Light... Then tightened the cap and still Engine Check Light...

Im stumped now...

Thanks for your help..

Steve
quadracerx is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2017, 08:18pm   #4 (permalink)
C6 Modulator
Barn Stall Owner #27

Barn Raising I,II
NCM Supporter '13,'14,'15
Bantayan Kids '13
Points: 77,846, Level: 100
Activity: 51.5%
 
wwomanC6's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lone Star State
Posts: 29,462
Thanks: 16,018
Thanked 7,104 Times in 4,394 Posts
VBF Show Cases
Gameroom Barn Bucks: $100108568
Default

Since you fixed the code. Try disconnecting the battery for a couple minutes. See if the engine light comes back now that the code is fixed.
wwomanC6 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2017, 09:37pm   #5 (permalink)
Vette Barn nOOb
Points: 1,629, Level: 24
Activity: 3.2%
 
quadracerx's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Gameroom Barn Bucks: $655
Default

Ive unplugged the battery numerous times between tests... and still the damn "Check Engine Light" keeps coming on...

Its driving me crazy...

LOL

Steve
quadracerx is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2017, 06:42am   #6 (permalink)
Barn Stall Owner #49
Points: 14,261, Level: 82
Activity: 28.4%
 
SQUIRMIN VERMIN 84's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: People's Kollektive of Seattle
Posts: 15,652
Thanks: 11,565
Thanked 2,917 Times in 1,561 Posts
Gameroom Barn Bucks: $1021639
Default

Can you hook up a fuel pressure gauge after the fuel filter? You should see
about 13 psi as you start it up. May be a clogged filter. If your pressure is good
and then it stalls, do you still hear the fuel pump running?(I know you said you already replaced the pump).

If your pressure is less than 12 psi, move the gauge back between the filter and gas tank to make sure your filter isn't clogged.

If the filter is good then I'd suspect your low pressure is due to a bad fuel pressure regulator. It's located in the rear throttle body. Rebuild kits are available from Auto Zone, O'really and other outlets. Make sure it contains the diaghragm for the regulator.

Remember that CD Field Manual I sent you? Look in the electrical manual
and illustration 8A-21 and 22 show all the schematic for fuel pump.

Page 8A-18 on the right side of the page, is "How to get codes". I know you used
a code reader, but manually using a jumper has found me codes when the tool didn't. do you get a repeating of MORE than 3 sets of 1-2? (no codes available)?
SQUIRMIN VERMIN 84 is online now   Reply With Quote
Old 06-30-2017, 09:44pm   #7 (permalink)
Vette Barn nOOb
Points: 1,629, Level: 24
Activity: 3.2%
 
quadracerx's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Gameroom Barn Bucks: $655
Default

Finally back to working on this thing...

Did the "paper clip A-B code reader" method and all I got was code 12.. So no help...

I then replaced the ECU with a re-manufactured unit and same result...

I did notice:

A slight popping through my exhaust
My electric cooling fan is not coming on...

So now I'm REALLY STUMPED...

Thanks for all your guidance so far...

Steve
quadracerx is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2017, 11:16pm   #8 (permalink)
A Real Barner
Points: 8,275, Level: 63
Activity: 18.4%
 
m and t's77's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Live Free or Die.
Posts: 2,287
Thanks: 629
Thanked 676 Times in 451 Posts
Gameroom Barn Bucks: $2629355
Default

Quote:
A slight popping through my exhaust
Check to see if timing is off.
m and t's77 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2017, 08:31am   #9 (permalink)
Vette Barn nOOb
Points: 1,629, Level: 24
Activity: 3.2%
 
quadracerx's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Gameroom Barn Bucks: $655
Default

Will low fuel pressure trigger the "Check Engine" light?

My car will not start without using some gas or starting fluid in the throttle bodies? Im going to do a fuel pressure check as suggested as soon as I get a chance.

When I turn the key I do get a quick squirt of fuel, but not enough for it to start?

When it is running there is the desired "cone pattern" from both injectors.

I replaced the filter and fuel pump with a pump for a 1984 Corvette. There are lots of posts about using the 1985 and later Corvette pump? What are the modifications needed to use it? Wiring?

Thanks,

Steve
quadracerx is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2017, 06:06pm   #10 (permalink)
Barn Stall Owner #49
Points: 14,261, Level: 82
Activity: 28.4%
 
SQUIRMIN VERMIN 84's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: People's Kollektive of Seattle
Posts: 15,652
Thanks: 11,565
Thanked 2,917 Times in 1,561 Posts
Gameroom Barn Bucks: $1021639
Default

I ordered a Racetronix pump back in 2014. Easy installation. Works just like it should!

They have an 84-85 upgrade KIT which includes pump, filter sock, rubber gasket for
pump-to-tank mount and brand new mounting bolts!

Racetronix - Chevy - Corvette C4

Click on " Chevy-Corvette C4 Racetronix " link and go down 5 or 6 items to the kits.

I ordered the FPA-009 upgrade. The FPA-009H has a higher 225LPH delivery volume but
the 009 has more than enough volume for a Crossfire. Remember,
fuel pressure is determined by the fuel pressure regulator, not the pump.
SQUIRMIN VERMIN 84 is online now   Reply With Quote
Old 07-10-2017, 06:33pm   #11 (permalink)
Vette Barn nOOb
Points: 1,629, Level: 24
Activity: 3.2%
 
quadracerx's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Gameroom Barn Bucks: $655
Default

Thanks for the link to the pump...

Will low fuel pressure trigger the "Check Engine" light?

Thanks,

Steve
quadracerx is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2017, 07:19pm   #12 (permalink)
Barn Stall Owner #49
Points: 14,261, Level: 82
Activity: 28.4%
 
SQUIRMIN VERMIN 84's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: People's Kollektive of Seattle
Posts: 15,652
Thanks: 11,565
Thanked 2,917 Times in 1,561 Posts
Gameroom Barn Bucks: $1021639
Default

Not with OBD1
SQUIRMIN VERMIN 84 is online now   Reply With Quote
Old 07-11-2017, 07:25am   #13 (permalink)
C4 Mod
Barn Raising II,III
Points: 42,376, Level: 100
Activity: 13.3%
 
RedLS1GTO's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Cincinnati, OH ....ΜΟΛΩΝ ΛΑBE....
Posts: 12,342
Thanks: 1,130
Thanked 6,499 Times in 2,911 Posts
Gameroom Barn Bucks: $19750787
Default

Low fuel pressure won't trigger but I believe "misfire" will... which could be an indirect result of a fuel problem.
RedLS1GTO is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2017, 04:15am   #14 (permalink)
Vette Barn nOOb
Points: 1,761, Level: 25
Activity: 7.5%
 
motclark's Avatar
 
Join Date: May 2015
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Gameroom Barn Bucks: $570
Default

Try to check the pcv connector if there's any crack.
motclark is offline   Reply With Quote
Reply

The Vette Barn - A Community for Corvette Lovers > C4 Corvette > C4 Open Discussion


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:11pm.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2009 - 2017 The Vette Barn


Support the Barn:
 
Download the Mobile App;
 
Follow us on Facebook

Become a Stall Owner

 

Apple iOS App        Google Android App

 

Visit our Facebook page